Pages

Wednesday, 28 July 2010

Sepagi bersama Uncle.. Tuan punya Uncle punya blog

Selamat pagi semua, kenapa aku ucap selamat pagi kat hangpa semua? sbb entri ni aku baru buat pagi ni... haha.  Dalam entri ni aku nak cerita sikit tentang perjumpaan rasmi aku,  Lemon dan Uncle di salah sebuah restoran ternama di bandar kangar ni... perjumpaan ini bertujuan untuk mengenal dengan lebih dekat siapa si uncle yang cool ni... ekekekek cool ka uncle... 

Nak cerita sikit la start dari mula perjalanan aku dan lemon ke lokasi yang di beri uncle tu... bertolak dari opis aku bersama lemon selepas mendapat panggilan dari uncle... dalam perjalan yang penuh dengan liku saja x ada ranjau.. yg liku tu pun sebab jalan dia cona-cona sikit.. haha lebih kurang 2 kilo jer pun bukan jauh sangat hehe.. kami pun sampai ke destinasi yang di tetapkan oleh uncle, tapi bila bab nak cari parking ni yang leceh, maklum la restoran ternama lah katakan.. pusing dua tiga kali jugak la baru dapat parking tu pun kat halaman tempat orang banyak pinjam wang (bank rakyat) huhu. 100meter jugak la kami menapak nak kesitu.

Bila sampai, nampak uncle laju ja duk pekena roti bakar dengan air apa entah... sorry uncle aku dah lupa la... aku pun terus la bagi salam sebab aku kenal la wajah uncle yang hensom tu sebab kat blog dia terpampang dia letak.. mcm aku ni mana lah uncle nak kenai... mana ada aku taruk gambar aku yg hensom jugak ni kat blog aku ni.... bukan apa takut nanti ada pulak yang tergodaz... x pun aku pulak yang menggoda korang bagi yang ponpuan jer tau... yg selain pada tu jangan harap leeeeeeee.. tapi apa-apa pun tunggu kemunculannya nanti. ok sambung balik cerita tadi. bila dah pekenai diri uncle pun ajak la kami minum.. 

Sambil minum tu biasa lah kami borak sikit mengenai blog masing. uncle ni memang jenis yang friendly, tak kedekut ilmu dan banyak idea aku rasa baru pertama kali jumpa pun dah macam kawan lama dengan dia... sembang punya sembang sehingga habis air disedut... uncle mintak pulak cendul... biasa x korg makan cendol.. hehe x kan x bisa kut no... pekena pulak cendul... terangkat habis... sedap la tu... apa-apa pun terima kasih uncle sebab belanja aku.. kalau rasa ada duit lebih tu ajak la kami lagi k... jam ditangan pun menunjukkan kul 1.00tghri masa untuk rehat tu... tapi kami dah rehat awal dah... nak mintak maaf kat ketua jabatan la.. sebab kami keluar rehat awal... maaf ye bos besar... kami tak buat lagi...

7 comments:

  1. ooowhhooo....jumpa uncle tak ajak kite pun ek...hehehehe
    pptt mcm kenal je org berdua tu..ngeeeee

    ReplyDelete
  2. mau tak kenal teman sejati ko lah tu si lemon .... ekek.. nak ajak mcm mana cikrame2 kami jumpa kat sini jer... semua duk kat sini...

    ReplyDelete
  3. pas ni lg hebat lah yer.. dah dpt byk ilmu dr uncle..
    share la dgn kitaorang

    ReplyDelete
  4. adehhhh apasal uncle nampak gemuk sangat kat dalam gambar tu hahahha... terima kasih jugak lah kerana sudi jenguk dan bersembang dengna uncle..ini kali kedua uncle jumpa dengan member blogger selepas sibintang..yang dok di area kangar gak....pada uncle..tiaa masalah kalau kita dapat bertukar fikiran.. uncle ni bukannya hebat mana pon, kita sama2 bergabung dan berkongsi tenaga dalam membina blog..terima kasih lah kerana buat artikel pasal ni..sebab tadi uncle nak mintak gambar..nak buat ertikela cmni gak..tapi dah tuan blog sudah buat dulu kira ok lah tu.

    ReplyDelete
  5. ekekek.. betui ckp uncle tu... kita mesti bergabung buah fikiran bukan buah lain... upsssssss terlebih sudah... :)

    ReplyDelete
  6. buah lain? waaaa hebat kamu ni hahahha...

    ReplyDelete
  7. ahahaha, itu dia tuan empunya blog dah berjumpa uncle, bila turn aku plak agaknye nak jumpa ngan kaki blogger nie adeh! boleh berkongsi pendapat... kekeke! xgitu tuan rumah! :p

    ReplyDelete